Репозитарій Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв України

ВАРТІСНО-ОРІЄНТОВАНЕ БЮДЖЕТУВАННЯ ЯК ПІДХІД ДО УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author МІЛІНЧУК, ОЛЬГА ВОЛОДИМИРІВНА
dc.date.accessioned 2021-05-31T09:35:41Z
dc.date.available 2021-05-31T09:35:41Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation Мілінчук О. В. Вартісно-орієнтоване бюджетування як підхід до управління підприємствами харчової промисловості : автореф. дис. на здобуття наук. ступ. канд. екон. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (харчова промисловість)" / Ольга Володимирівна Мілінчук ; Нац. ун-т харч. техн. К., 2011. 20 с. uk_UA
dc.identifier.uri http://elib.nakkkim.edu.ua/handle/123456789/2997
dc.description The contents of budgeting system and value-based management were coordinated, as well as formation of value-based budgeting as modern approach of management was attempted in the dissertation. The issues of classification and the estimation of value-based indexes were determined, the advantages and disadvantages of those are analyzed. Swedish model of Cash Value Added determination by E. Ottoson and F. Weissenriederis further developed, which has allowed to generate the system of indexes. Control over the change in the indexes allows estimation of influence of managerial decisions on the trend enterprise value. The decision-making matrix, which is used to initiate benchmark value criteria during the stages of enterprise life cycle has been developed as the results of investigation. A new methodology for estimation of an integral index for the enterprise stage of life cycle has been introduced. uk_UA
dc.description.abstract В дисертаційній роботі узгоджено змістовні характеристики системи бюджетування та вартісно-орієнтованого управління,запропоновано формування вартісно-орієнтованого бюджетування як сучасного підходу до управління. Проаналізовано види та порядок розрахунку вартісно-орієнтованих показників, визначено переваги та недоліки кожного. Удосконалено швецьку модель розрахунку грошової доданої вартості Е. Оттосона та Ф. Вейсенріедера, що дозволило створити систему індикаторів, врахування яких дозволить оцінювати вплив управлінських рішень на тренд вартості підприємства. Подальший розвиток отримали питання організаційно-інформаційного забезпечення вартісно-орієнтованої системи бюджетування підприємства. В результаті проведеного дослідження розроблено матрицю прийняття управлінських рішень залежно від еталонної динаміки вартісно-орієнтованих показників на кожній зі стадій життєвого циклу, запропоновано методику розрахунку інтегрального показника щодо визначення стадії життєвого циклу підприємства. uk_UA
dc.language.iso uk_UA uk_UA
dc.publisher Національний університет харчових технологій uk_UA
dc.subject вартісно-орієнтоване бюджетування uk_UA
dc.subject бюджетування uk_UA
dc.subject управління підприємством uk_UA
dc.subject харчова промисловість uk_UA
dc.subject вартісно-орієнтоване управління uk_UA
dc.subject управління uk_UA
dc.subject вартісно-орієнтовані показники uk_UA
dc.subject управлінські рішення uk_UA
dc.subject організаційно-інформаційне забезпечення uk_UA
dc.subject життєвий цикл підприємства uk_UA
dc.subject підприємства харчової промисловості uk_UA
dc.subject вартісно-орієнтоване управління uk_UA
dc.subject система стратегічних показників uk_UA
dc.subject ефективність управління uk_UA
dc.title ВАРТІСНО-ОРІЄНТОВАНЕ БЮДЖЕТУВАННЯ ЯК ПІДХІД ДО УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ uk_UA
dc.title.alternative Value-based budgetingas approach of management on food industry enterprises uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу