Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Чередник, Аліса Юріївна
dc.contributor.author Варивончик, Анастасія Віталіївна
dc.date.accessioned 2022-08-17T09:48:20Z
dc.date.available 2022-08-17T09:48:20Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Чередник А. Ю., Варивончик А. В. Дизайн готельно-рестораних комплексів в умовах пандемії COVID-19 // Мистецтвознавчі записки. 2022. Вип. 41. С. 15–20. uk_UA
dc.identifier.uri http://elib.nakkkim.edu.ua/handle/123456789/4383
dc.description The purpose of the article is to study and analyze innovative solutions in the design of hotel and restaurant facilities in a pandemic, in accordance with their aesthetic, socio-cultural and utilitarian functions, in compliance with all quarantine requirements in the hotel and restaurant business. The methodology is based on the leading general scientific principles: systematics, development, and determinism. The systematic approach involves the study of structures: project decision-making in the hotel and restaurant business during the quarantine period as a complex object, analysis of all components of the project, their relationship in content, structure, form of expression, expressiveness. Scientific novelty. The study considers and analyzes the spatial solution of hotel and restaurant facilities, in accordance with the models of their presentation and design concepts and modern regulatory requirements, taking into account current trends and prospects for the development of institutions. Conclusions. The catering industry was one of the first to experience the effects and significant decline in profits from the COVID-19 pandemic. Since March 2020, most institutions have been forced to close. Innovative technologies, high-tech devices, devices, gadgets, devices, etc. were used to continue the activity, which enabled institutions to serve and interest customers. Design and innovative solutions for the design and engineering of hotel and restaurant facilities in a pandemic to overcome the crisis in our country and abroad are analyzed. The article considers ways to improve institutions in the event of a pandemic. The article investigates creative design solutions in the design of hotel and restaurant businesses. uk_UA
dc.description.abstract Мета статті. Вивчення та аналіз інноваційних рішень у проєктуванні об’єктів готельно-ресторанного господарства в умовах пандемії, відповідно до їхньої естетичної, соціально-культурної та утилітарної функцій, з дотриманням усіх карантинних вимог у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Методологія базується на провідних загальнонаукових принципах: системності, розвитку, детермінізму. Системний підхід передбачає вивчення структур: прийняття проєктного рішення в готельно-ресторанному бізнесі в період карантину як складного об’єкта, аналіз усіх складових проєктного рішення, їх взаємозв’язку за змістом, структурою, формою вираження, виразністю. Наукова новизна. У дослідженні проаналізовано просторове рішення закладів готельно-ресторанного господарства, відповідно до моделей їх презентаційних та дизайнерських концепцій і сучасних нормативних вимог, з урахуванням сучасних тенденцій і перспектив розвитку закладів. Висновки. Сфера громадського харчування – одна з перших, яка відчула негативні наслідки, зокрема значне зниження прибутків, від пандемії COVID-19. З березня 2020 року більша частина закладів була змушена припинити роботу. Для продовження діяльності були задіяні інноваційні технології, високотехнологічні пристрої, прилади, гаджети, апарати тощо, які надали можливість закладам обслуговувати та зацікавлювати клієнтів. Проаналізовано дизайнерські й інноваційні рішення з оформлення та проєктування закладів готельно-ресторанного господарства в умовах пандемії для подолання кризової ситуації в нашій країні та за кордоном. Окреслено шляхи вдосконалення установ при загрозі пандемії. Вказано креативні дизайнерські рішення в проєктуванні закладів готельно-ресторанного бізнесу. uk_UA
dc.language.iso uk_UA uk_UA
dc.subject готельно-ресторанне господарство uk_UA
dc.subject заклад громадського харчування uk_UA
dc.subject дизайн uk_UA
dc.subject інновації uk_UA
dc.subject технології uk_UA
dc.subject COVID-19 uk_UA
dc.subject пандемія uk_UA
dc.title Дизайн готельно-рестораних комплексів в умовах пандемії COVID-19 uk_UA
dc.title.alternative Design of hotel and restaurant complexes under the conditions of the COVID-19 pandemic uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу