dc.contributor.author |
МІЛІНЧУК, ОЛЬГА ВОЛОДИМИРІВНА |
|
dc.date.accessioned |
2021-05-31T09:35:41Z |
|
dc.date.available |
2021-05-31T09:35:41Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier.citation |
Мілінчук О. В. Вартісно-орієнтоване бюджетування як підхід до управління підприємствами харчової промисловості : автореф. дис. на здобуття наук. ступ. канд. екон. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (харчова промисловість)" / Ольга Володимирівна Мілінчук ; Нац. ун-т харч. техн. К., 2011. 20 с. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
http://elib.nakkkim.edu.ua/handle/123456789/2997 |
|
dc.description |
The contents of budgeting system and value-based management were coordinated, as well as formation of value-based budgeting as modern approach of management was attempted in the dissertation. The issues of classification and the estimation of value-based indexes were determined, the advantages and disadvantages of those are analyzed. Swedish model of Cash Value Added determination by E. Ottoson and F. Weissenriederis further developed, which has allowed to generate the system of indexes. Control over the change in the indexes allows estimation of influence of managerial decisions on the trend enterprise value. The decision-making matrix, which is used to initiate benchmark value criteria during the stages of enterprise life cycle has been developed as the results of investigation. A new methodology for estimation of an integral index for the enterprise stage of life cycle has been introduced. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
В дисертаційній роботі узгоджено змістовні характеристики системи бюджетування та вартісно-орієнтованого управління,запропоновано формування вартісно-орієнтованого бюджетування як сучасного підходу до управління. Проаналізовано види та порядок розрахунку вартісно-орієнтованих показників, визначено переваги та недоліки кожного. Удосконалено швецьку модель розрахунку грошової доданої вартості Е. Оттосона та Ф. Вейсенріедера, що дозволило створити систему індикаторів, врахування яких дозволить оцінювати вплив управлінських рішень на тренд вартості підприємства. Подальший розвиток отримали питання організаційно-інформаційного забезпечення вартісно-орієнтованої системи бюджетування підприємства. В результаті проведеного дослідження розроблено матрицю прийняття управлінських рішень залежно від еталонної динаміки вартісно-орієнтованих показників на кожній зі стадій життєвого циклу, запропоновано методику розрахунку інтегрального показника щодо визначення стадії життєвого циклу підприємства. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk_UA |
uk_UA |
dc.publisher |
Національний університет харчових технологій |
uk_UA |
dc.subject |
вартісно-орієнтоване бюджетування |
uk_UA |
dc.subject |
бюджетування |
uk_UA |
dc.subject |
управління підприємством |
uk_UA |
dc.subject |
харчова промисловість |
uk_UA |
dc.subject |
вартісно-орієнтоване управління |
uk_UA |
dc.subject |
управління |
uk_UA |
dc.subject |
вартісно-орієнтовані показники |
uk_UA |
dc.subject |
управлінські рішення |
uk_UA |
dc.subject |
організаційно-інформаційне забезпечення |
uk_UA |
dc.subject |
життєвий цикл підприємства |
uk_UA |
dc.subject |
підприємства харчової промисловості |
uk_UA |
dc.subject |
вартісно-орієнтоване управління |
uk_UA |
dc.subject |
система стратегічних показників |
uk_UA |
dc.subject |
ефективність управління |
uk_UA |
dc.title |
ВАРТІСНО-ОРІЄНТОВАНЕ БЮДЖЕТУВАННЯ ЯК ПІДХІД ДО УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Value-based budgetingas approach of management on food industry enterprises |
uk_UA |
dc.type |
Other |
uk_UA |